Corina Zuiderduin

Corina Zuiderduin MA studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden waar zij zich specialiseerde in kunst en symboliek uit diverse culturen, met name in de Egyptische kunst en symboliek.

Tijdens haar studie aan de Universiteit van Leiden kwam zij in contact met Olaf Kaper, hoogleraar Egyptologie. Verrast door haar andere manier van kijken en de resultaten die dit opleverden, spoorde hij haar aan haar scriptie om te vormen naar een boek. In de zes jaar dat hij haar begeleidde kwamen nog meer nieuwe inzichten naar voren. Nieuw onderzoek volgde. De Egyptische godenwereld en zijn symbolen vielen op hun plaats en pasten in elkaar als de stukjes van een puzzel.

Sinds 2007 geeft zij lessen beeldende vorming in Rijksmuseum van Oudheden waar deelnemers plaatsnemen tussen de duizenden jaren oude beelden. Ook is zij als docent te vinden in het Museum van Wereldculturen. Naast haar Universitaire opleiding studeerde zij aan de Rietveldacademie en is zij actief op diverse terreinen van kunst en kunstgeschiedenis. Zie ook: www.artedeldisegno.com

Home