Van goud en lapis lazuli

In de workshop ‘Van goud en lapis lazuli’ neemt Corina Zuiderduin je mee naar het oude Egypte tijdens het symposium ‘Het Nieuwe Goud’.

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat het graf van Toetanchamon is ontdekt. Howard Carter trof beelden aan, zo mooi en fascinerend tegelijk, dat ze een blijvende indruk achterlaten. Maar wat is eigenlijk de betekenis van deze wonderlijke beelden?

Volgens de oude Egyptenaren konden mensen veranderen in bloemen, vogels of zelfs van goud en halfedelstenen worden. Zij gaven dit ook weer in de beelden uit het graf van Toetanchamon. Wat wilden zij daarmee uitdrukken? En waarom lag Toetanchamon in zoveel verschillende kisten?

Een inspirerende nieuwe visie over wijsheid die al in de oudste culturen te vinden is.

Aansluitend gaat egyptoloog Jana Loose verder in op de tijdloze wijsheid die in Egypte te vinden is.

Deze workshop is onderdeel van hetnieuwegoud.nl

Tijdens deze dag kun je ook veel andere boeiende workshops volgen. Zo kun je meebewegen met Gia van den Akker, luisteren naar professor Asghar Seyed Gohrab die prachtig vertelt over de Perzische mystiek, je kunt meedoen met een workshop ‘luisteren’ met Victor Pierau. Je kunt met professor Klaas van Egmond kijken naar hoe we het juiste midden weer vinden of een wandeling over het landgoed maken met Arita Baaijens die ooit haar baan verwisselde om 15 jaar met kamelen door de woestijn te reizen.

Er zijn workshops over wetenschap en spiritualiteit , over de levende aarde als spiegel, over Parcival, innerlijke transformatie, over de invloed van planeten op de natuur, over kinderen, sprookjes, grenservaringen, je bestemming volgen, over ‘de vrouw bekleed met de zon’ en nog veel meer.

Kijk je vanuit een positief, spiritueel perspectief naar deze tijd en zijn uitdagingen, wil je ontmoeten, uitwisselen, delen of inspiratie opdoen, dan is deze dag voor jou.

Info en aanmelden: het nieuwegoud.nl