Het Mooie Westen, mythen en symbolen in Egypte

Altijd al gedacht dat er meer achter de mysterieuze beelden van Egypte zit? Dit boek geeft nieuwe inzichten in de verborgen wijsheid van de Egyptenaren. Aan de hand van prachtige beelden en objecten worden mythen en symbolen duidelijk uitgelegd.

Ontdekkingstocht

Het Mooie Westen is een fascinerende ontdekkingstocht langs eeuwenoude teksten en symbolen. Zo maak je kennis met de lessen van de wijze Egyptenaar Ptahhotep, ontdek je hoe je je lot kunt verbeteren en werp je een blik op de geheimen van leven en dood. Diverse symbolen waarvan de betekenis tot nu toe niet duidelijk was worden helder uitgelegd.

Nieuwe interpretatie

Het Mooie Westen neemt je mee naar de wereld van de oude Egyptenaren. De auteur plaatst symbolen en eeuwenoude teksten naast elkaar en bekijkt

ze opnieuw. Dit leidt tot opmerkelijke conclusies. Zo toont zij aan dat het Egyptische paradijs in dodenboeken niet bestaat uit landarbeid zoals tot nu toe wordt aangenomen, maar een typische Egyptische manier van beeldspraak is. Ook laat zij zien dat, volgens de Egyptenaren, elk wezen steeds opnieuw geboren wordt om zich verder te ontwikkelen en niet maar één leven had.  Zij geeft nieuwe inzichten in het goddelijke koningschap en in de mythe van Horus en Seth. Vele raadsels worden opgehelderd. Waarom stonden er bijvoorbeeld hemelbedden in het graf van Toetanchamon? Of wat is de betekenis van de blauwe boemerang? Waarom droeg Toetanchamon een gouden masker? En wat betekent die geheimzinnige tekst op de achterkant van het masker?

Schatten

De schatkamers van Egypte herbergen meer dan alleen mooie beelden. De oude Egyptenaren stopten hun ideeën over de werking van de natuur in prachtige beelden. Waar komen alle wezens vandaan? Waar ben je als je slaapt en hoe vind je geluk? Egyptische antwoorden op deze vragen zijn te vinden in beelden en teksten. Er wordt gekeken naar woord-beeldverbintenissen, diersymboliek en de betekenis van rituelen.  Dat levert een schat aan nieuwe inzichten op. Wat is bijvoorbeeld de diepere betekenis van het geheimzinnige monstertje Ammoet?

Waarom lag Toetanchamon in zoveel verschillende gouden kisten? Het Mooie Westen gaat over de oorspronkelijke harmonie in de natuur, over innerlijke en uiterlijke schoonheid, over liefde en wijsheid.

In het boek worden verbanden gelegd die nooit eerder zijn gezien, betekenissen ontsluierd die niet zijn opgemerkt en symbolen onthuld die verborgen waren. Dit leidt tot een nieuwe visie op het oude Egypte,

Het Mooie Westen is toegankelijk geschreven, bevat 500 schitterende afbeeldingen en een voorwoord van professor Olaf Kaper, universiteit Leiden.

Bekijk enkele pagina’s uit het boek:

Home