Reviews

National Geographic
Leidsch Dagblad

Andere kranten

Anderen over het boek Het Mooie Westen, mythen en symbolen in Egypte:

“Corina Zuiderduin kijkt met een frisse blik naar de oud-Egyptische beeldtaal. Een intrigerend boek voor iedereen die iets met Egypte heeft!” 

National Geographic

De auteur heeft steeds een originele kijk op het materiaal, en zij ziet verbanden met andere bronnen die nog niet eerder waren opgemerkt. Uit de combinatie van gegevens komen verrassende nieuwe inzichten.”

Olaf Kaper, hoogleraar Egyptologie aan de universiteit van Leiden

Wat een mooi boek! Ik heb me verdiept in dit prachtige boek van Corina Zuiderduin. Het boek is origineel, zeer toegankelijk, uitstekend gedocumenteerd en met prachtige afbeeldingen. Een feest voor het oog.

Jacob Slavenburg, vertaler van de Nag Hammadigeschriften en vertaler van diverse boeken.

‘In dit erg mooi uitgegeven boek, met prachtige afbeeldingen uit de Egyptische oudheid, schrijft Corina Zuiderduin op zeer boeiende wijze, en gebaseerd op originele teksten, over de oude Egyptische inzichten over leven en dood. De dood was in het oude Egypte niet het einde van de mens: er volgde een reis van zijn bewustzijn naar een andere wereld, waarbij de verschillende goden een belangrijke symbolische rol speelden. Ik kan dit zeer bijzondere en fraai vormgegeven boek van harte aanbevelen,’ 

Pim van Lommel, cardioloog, BDE- onderzoeker en auteur van ‘Eindeloos Bewustzijn’.

“Een boek met zeer vernieuwende inzichten over het oude Egypte. Zeer aan te bevelen. Het heeft mij diep geraakt.”

Victor Pierau, econoom, auteur en trainer ‘Leadership in listening’, Erasmus Universiteit.

“Corina Zuiderduin vertelt zo puur en aanstekelijk en neemt je mee in een prachtige, mysterieuze wereld van symboliek, alsof ze er zelf deel van uitgemaakt heeft.”

Antonia

“Ik geniet intens van dit prachtige boek; Het Mooie Westen. Wat een alround schitterend boek. Het oog, het hart en de ziel krijgen heel veel. Ik voelde dat in dit boek alle facetten zo eenvoudig, natuurlijk, zorgvuldig beschreven werden. Het werd voor mij de beschrijving waar het leven ten diepste voor bedoeld is.”

Hennie