Reviews

National Geographic
Leidsch Dagblad

Andere kranten

Anderen over “Het Mooie Westen

“Corina Zuiderduin kijkt met een frisse blik naar de oud-Egyptische beeldtaal. Een intrigerend boek voor iedereen die iets met Egypte heeft!” 

National Geographic.

De auteur heeft steeds een originele kijk op het materiaal, en zij ziet verbanden met andere bronnen die nog niet eerder waren opgemerkt. Uit de combinatie van gegevens komen verrassende nieuwe inzichten.” 

Olaf Kaper,

hoogleraar Egyptologie aan de Universiteit Leiden.

Wat een mooi boek! Ik heb me verdiept in dit prachtige boek van Corina Zuiderduin. Het boek is origineel, zeer toegankelijk, uitstekend gedocumenteerd en met prachtige afbeeldingen. Een feest voor het oog. 

Jacob Slavenburg,

vertaler van de Nag Hammadigeschriften en auteur van diverse boeken.

‘In dit erg mooi uitgegeven boek, met prachtige afbeeldingen uit de Egyptische oudheid, schrijft Corina Zuiderduin op zeer boeiende wijze, en gebaseerd op originele teksten, over de oude Egyptische inzichten over leven en dood. De dood was in het oude Egypte niet het einde van de mens: er volgde een reis van zijn bewustzijn naar een andere wereld, waarbij de verschillende goden een belangrijke symbolische rol speelden. Ik kan dit zeer bijzondere en fraai vormgegeven boek van harte aanbevelen,’  

Pim van Lommel,

cardioloog, BDE-onderzoeker, auteur van ‘Eindeloos bewustzijn’.